28. joulukuuta 2016

Vera Vala – Kosto ikuisessa kaupungissa

Kirjan tiedot
Kirja: Kosto ikuisessa kaupungissa
Kirjailija: Vera Vala
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 351
Sarja: Arianna de Bellis #2 









Yksityisetsivä Arianna de Bellis saa toimeksiannon parlamentaarikko Anna Lucarellilta, joka epäilee sisarpuolensa olevan vaarassa. Kun Laura löytyy kuolleena, Arianna potee syyllisyyttä ja alkaa selvittää tapausta, vaikka Lucarelli kieltää. Laura oli sisarensa vastakohta: hymyilevä ja herkkä assyriologian professori. Hän oli myös ympäristöaktivisti ja kuului Italian ja Ranskan välistä luotijunaratatunnelia vastustavaan liikkeeseen. 

Puhuttaessaan Lauran kollegoita yliopistolla Arianna huomaa pian tiiviin yhteisön jännitteet. Pinnan alla hiertävät kateus, kostonhimo ja salatut halut. Selvittäessään Lauran yhteyksiä anarkistipiireihin Arianna pääsee myös pahamaineisen, jalkaansa ontuvan Marcon jäljille. Arianna joutuu keskelle vaarallista tapahtumaketjua, sillä kovilla panoksilla pelaava Marco suunnittelee jotain arvaamatonta.

*** 

Ensimmäisen kirjan luettuani en malttanut odottaa, että pääsisin lukemaan jo sarjan seuraavaa osaa. Laitoinkin samantien varauksen seuraavaan kirjaan ja ei mennytkään kauaa, kun kirja oli jo käsissäni. Joululoma ja koulusta valmistuminen osuivatkin sopivasti kohdalle, joten lukemiselle oli kerrankin aikaa. Loma menikin (kröhöm.. kaksi päivää) rohmutessa tätä kirjaa. Joskus sitä harmittelee, kun on niin nopea lukemaan. Tuntuu siltä, että hyvän kirjan saatuaan käsiinsä, se loppuu aivan liian pian. Se ns. "tyhjä fiilis" on kovinkin tuttu. :D Niin, mutta itse kirjaan!

Kirjasarjan toisessa osassa tutustutaan tarkemmin Ariannan menneisyyden salaisuuksiin, joista Arianna ei itsekään ole aivan kokonaan perillä. Arianna ei kuitenkaan ole ainoa, jolla on salaisuuksia jotka eivät kestä päivän valoa. Myös ihmissuhteiden ja henkilöhahmojen kehittymistä on ilo seurata tässä kirjassa sillä ensimmäinen osa toimi ns. sarjan trailerina antaen pienen maistiaisen jokaisesta hahmosta. Kirjassa tutkittava tapaus ei ollut mielestäni ihan yhtä kutkuttava kuin ensimmäisessä kirjassa, mutta kyllä tämäkin tarina sisälsi vaaratilanteita ja jännitystä. Vähemmän kiinnostava tapaus ei kuitenkaan vaikuttanut lukemiseeni oikeastaan millään lailla, vaikka olisi luullut lukujumin iskevän päälle.

Huomasin, että henkilöhahmoista oli helpompi pysyä kärryillä kuin ensimmäisessä kirjassa. Joko kirjassa henkilöhahmoja oli vähemmän tai sitten sitä osasi asennoitua kirjan lukemiseen tietyllä asenteella, että lukeminen oli siksi helpompaa.

Toisin kuin sarjan ensimmäisessä, osassa jossa tapahtumapaikkana on pienempi paikkakunta Italian maaseudulla, tässä kirjassa tapahtumat sijoittuvat Italian pääkaupungin ihmisvilinään, Roomaan. Kirjaa oli siinä mielessä mukava lukea, koska lukiessa tunnisti tuttuja nimiä ja paikkoja, missä itsekin olen vieraillut muutama vuosi sitten. Matkakuume iski taas kiivaana tämän kirjan myötä :D

P.s. OMG! Kolmas osa odottaa jo kirjaston varauskärryssä!!!!

Sarjassa ilmestyneet: 
Kosto ikuisessa kaupungissa 
Villa sibyllan kirous
Tuomitut
Milanon nukkemestari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti