1. lokakuuta 2017

Elvis elää!

Kirjan tiedot
Kirja: Kaiken takana on salaliitto : Tutkimusmatkoja epäilysten maailmaan
Kirjailija: Jonas Sivelä
Kustantaja: Atena 
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 208









"Kaiken takana on salaliitto" kurkistaa salaliittojen mystiseen maailmaan. Paljastussivusto WikiLeaks osoittaa, että salaliittoja todella on olemassa, mutta miten erottaa terve kritiikki huuhaasta? Miksi jotkut tapahtumat – kuten aids-epidemia tai Kennedyn murha – kylvävät epäilyksen siemeniä? Miksi vapaamuurarit, Bilderberg ja Illuminati esiintyvät monissa teorioissa?

***

Tartuin tähän kirjaan silkasta mielenkiinnosta. Olen aina vähän hymähdellyt kaikenlaisille salaliittoteorioille, mutta en ole kuitenkaan torpannut kaikkia teorioita joita olen kuullut. En kuitenkaan usko, että Elvis nyt joku päivä sittenkin kävelisi julkisuuteen niin monen vuoden jälkeen "kuolemastaan". Kirjan luettuani aloin kuitenkin miettiä kaikenlaisia salaliittoteorioita ja jotenkin tuntuu, että näistä teorioista tehdään tahallaan niin älyttömiä, että ei voi olla koskaan varma, mikä on totta ja mikä ei. 

Kirja alkoi hyvinkin viihdyttävällä tavalla kertomalla erilaisista teorioista ja julkkisten kuolemiin liittyvistä hämäräperäisyyksistä. Voin sanoa, että jaksoin lukea noin puolet kirjasta hyvinkin intensiivisesti, mutta sitten kun huomio keskittyi vapaamuurareihin, juutalaisiin ja maailmanherruuteen mielenkiinto lopahti täysin. Kirjan loppupuolisko oli mielestäni jopa aika tylsänpuoleinen. Tästä huolimatta en sano kirjaa huonoksi. Ihminen joka on kiinnostunut kirjan loppupuolen aiheista voi saada teoksesta paljon enemmän irti kuin meikäläinen.  

Monet kirjassa esiintyvät salaliittoteoriat olivat itsellenikin tuttuja, mutta teos sisälsi myös joitakin yllättäviä tapauksia. Sivelä ei itse ota kauheasti kantaa eri teorioihin vaan kertoo niistä hyvinkin neutraalisti.Voi hyvinkin olla mahdollista, että jotkin maailmalla jylläävistä salaliittoteorioista on tosia. Mutta olen myös sitä mieltä, että ihmiset näkevät usein asioissa sen mitä haluavatkin nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti