18. lokakuuta 2016

Liebster Award -tunnustus

Nappasin tämän tunnustuksen Miran blogista ja apua millasia kysymyksiä täältä paljastuikaan. En nyt laita tunnustusta eteenpäin sillä olen varsin uusi näissä blogipiireissä eikä haastettavia oikein tahdo olla. Raapustan postauksen loppuun kuitenkin omat kysymykseni joihin kaikki halukkaat saavat vastata.

                              
      
 Säännöt:

1. Kiitä tunnustuksen antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita tunnustuksen logo esille blogiisi.
3. Vastaa tunnustuksen antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat tunnustuksen (ja joilla on alle 200 lukijaa).
5. Laadi 11 kysymystä, joihin listaamasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää tunnustuksen säännöt postaukseen.
7. Ilmoita listaamillesi bloggaajille tunnustuksesta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Ja sitten vastauksiin:

1. Mikä oli viime vuoden paras lukemasi kirja?
Ihastuin ihan totaalisesti Muriel Barberyn kirjoittamaan Siilin eleganssiin. Jotenkin kirjassa esiintyvät vuoropuhelut ja eri henkilöiden ajatusmaailmat kiehtoivat ihan suunnattomasti. Kirjassa esiintyi myös hyvin syvällisiä ajatuksia ja hienoja oivalluksia. Kirja niin sanotusti ahmaisi mukaansa. Tämä oli yksi niistä kirjoista, minkä takia piti oikein vollottaa. :D Hmm.. No nyt, kun tarkistin niin olenkin lukenut kirjan tämän vuoden puolella. 
Luin viime vuonna ihan hävettävän vähän mitään, mutta Martin Pistoriuksen Mykkä huuto oli ihan mahtava kirja. Suosittelen kaikkia lukemaan tuon ehdottomasti!

2. Minkä kirjan hahmon haluaisit parhaaksi ystäväksesi?
Hmm... Tämäpä on vaikea kysymys. Ois kiva olla jonkun pojan paras ystävä. Eiku hei!! Olis ihan mahtavaa olla Montgomeryn kirjoissa esiintyvän Vihervaaran Annan paras ystävä. Voi hitsi, kun tulikin taas into lukea Annat uudelleen!
 
3. Minkä kirjan haluaisit kaikkien lukevan?
No nyt, kun tuli mieleen nämä vähän vanhemmat kirjat, niin Eleanor H. Porterin Pollyanna on yks lemppareista. Jos elämä oikein masentaa, niin tämä on sellainen kirja, joka saa muuttamaan käsityksiä omista ongelmistaan. Pollyanna on muutenkin jotenkin ihan mahtava hahmo. Tykkään! En sitten tiedä, miten tämä kirja kiinnostaisi poikia, mutta tämä tuli nyt paremman puutteessa mieleen. 
Olisihan se tietysti hyvä, jos jokainen olisi lukenut edes jonkin klassikkokirjan. Näkisi vähän, mistä puhutaan ja näkisi samalla vähän, millaista kirjallisuutta pidetään arvossa. Samalla voi myös pohtia, miksi juuri kyseinen kirja on saanut klassikkoleiman.

4. Minkä kirjan olet lukenut jonkun suosituksesta, mutta et pitänyt?

Nyt ei tule kyllä mitään mieleen.. Onko mulle joku suositellut ees mitään :D ei mitään muistikuvaa. Tai no paitsi Tuomas Vimmaa on tyrkytetty mulle jo pidemmän aikaa, mut tästäkään en voi sanoa mitään, koska en Vimmalta ole vielä kerennyt lukemaan mitään. 
No, Tähtiin kirjoitettu virhe oli sellainen kirja, mikä ei oikein innostanut. Tarina oli loistava ja elokuvastakin tykkäsin, mutta joku siinä kirjan kirjoitustyylissä tökki jotenkin pahasti.. Pitää varmaan lukea kirja uudestaan ja katsoa, että onko tuntemukset nyt samat. Tai sitten voisi kokeilla lukea englanniksi..

5. Minkä kirjan toivoisit itse kirjoittaneesi?

No heti ensimmäisenä tulee mieleen tottakai Harry Potterit. :D

6. Kuka on suosikkikirjailijasi?

En oikein osaa nimetä ketään suosikkia. Pidän J.K. Rowlingin ja Ilkka Auerin tavasta kirjoittaa, mutta niin moni muukin kirjailija vetoaa tuotannollaan minuun. Kaikilla on joitakin hyviä puolia. :)

7. Millainen kirjan miljöö kiehtoo sinua eniten?
Tähän en oikein osaa sanoa mitään tarkkaa... Jotenkin se, miten miljöö on tuotu kirjassa esiin vaikuttaa siihen, miltä se minusta tuntuu. Esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta oleva Kontu tai Anna -kirjoissa esiintyvä Vihervaara ovat jotenkin ihania paikkoja. Toisaalta myös hyvin kuvatut kaupunkimiljööt on siistejä, esim. New York tai Lontoo. Noissa esimerkeissä on jotain mystistä, joka kiehtoo.

8. Mikä on viimeisin ostamasi kirja?
Hmm... Nyt hävettää myöntää, mutta olen viimeksi ostanut kirjan varmaankin kaksi vuotta sitten. Vai onkohan siitä jo kolme vuotta.. No kuitenkin, ostamani kirja oli Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo. Oli ihan pakko ostaa tuollainen klassikko ja osasyynä kirjan osamiseen oli sen hieno kansi. Tuolla se koristaa kirjahyllyä, mutta pitäisi vielä saada aikaiseksi lukea kyseinen kirja.

9. Mitä haluaisit lukea loppu vuonna?
Mahdollisimman paljon kaikkia sellaisia kirjoja, jotka eivät liity millään tavalla oppariin!! Jotenki opparin tekeminen on saanut mulla aikaan sen, että lukemisesta ei nauti samalla tavalla kuin ennen. Onneksi valmistuminen on lähellä, joten kohta saan alkaa haalimaan kaikkia ihania kirjoja luettavaksi!

10. Mitä ovat kirjalliset haaveesi?

No olisihan se ihan mahtavaa saada kirjoitettua joku kirja, mutta sekin on kaukainen haave. Toisena, ehkä paremmin toteutettavissa olevana, haaveena voisi olla se, että haluan lukea mahdollisimman paljon erilaista kirjallisuutta. Haluaisin myös kehittyä vinkkaajana, jotta osaisin sitten työelämässä palvella asiakkaita paremmin. 

11. Mikä lukemisessa on parasta?

Lukemisessa parasta on se muihin maailmoihin uppoaminen. Lukemisessa saa unohtaa omat murheensa ja kadota mielikuvitusmaailmaan pieneksi hetkeksi. Toimii hyvänä stressin poistajana. :D

Minun kysymykseni:

1. Kuka kirjallisuuden pahishahmoista on mielestäsi mielenkiintoisin?
2. Kirjahahmoihastuksesi? 
3. Mikä on mielestäsi paras klassikkokirja?
4. Kirja, joka on jättänyt jälkeensä tyrmistyneisyyden tunteen? (esim. yllättävän lopun takia)
5. Hauskin kirja, minkä olet lukenut?
6. Pidätkö murteella kirjoitetuista kirjoista?
7. Valitsetko kirjoja luettavaksi enemmän kannen vai takatekstin perusteella?
8. Aiheet, josta on mielestäsi kirjoitettu jo ihan liikaa?
9.Tykkäätkö lukea kirjoja, joissa on minäkertoja vai pidätkö enemmän kirjoista joissa on ulkopuolinen kertoja?
10. Mihin tupaan haluaisit kuulua Tylypahkassa?
11. Kirjasuosituksesi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti